Monday, November 24, 2008

Sooo Tired laaaa...

I'm really2 tired.. I'm always on the move for the past couple of days.. soooo tired sampaikan sakit2 badanku ini.. hheehee, well jgn salah paham ye korang sumer :D Actually, on saturday we all satu family went to KL.. pergi KL by bus express.. ini kira 2nd time Along naik bus b'coz masa Along kecik dulu pernah gak naik bas.. tp it balik Johor and during nite time.. but for Dania, it will her first time.. Kami bertolak kol 9.30 pagi coz nk sampai KL by tghari.. nk bertolak awal sgt takut x sempat nk kuar rumah especially ngan my 2 kids nie...

Kami turun kat tol Gombak, masa tu about 1pm.. so, kira ngamlah ngan planning kami.. wait for my hubby's friend come and pick us up.. dlm masa tunggu tu sempatlah snap picture.. lama gak tunggu, adalah about one hour dok tercegat kat area tol tu... penat toksah nak katalah ngan nk jaga Along n Dania lagi as kereta yg lalu semua laju2.. risaulah kot2 diorang nie terlajak berlari ke jalanraya kannn..

Then, after his friend arrived.. dia bawaklah kami ke tempat yg sepatutnya...alah, kat area selayang jerr..bukan jauh sgt ponn.. kami p ambil barang abah lps tu g workshop plak... huaaa, ingat dlm sejam dua je..tapi sampai ke maghrib baru selesai, kesiannya kami menunggu.. itupun dh puas Fateen dok heret Dania g jalan2 mana yg patut.. g Guardianlah (hehee...dlm pada xde duit sempat lagi rembat barang makeup), cyber cafe pun sempat pergi... Along ngan abah sempat p gunting rambut.. plan nk pergi subang kena cancel coz nnt lewat sgt nk balik Kuantan ( pergi KL ni balik hari je, itupun sebab ada hal nk settle).. Esok(sunday) ada wedding invitation kat Maran.. kami sampai Kuantan dlm kol 10.30 mlm.. oklah tu, taklah lewat sgt..

Kalau ikut penatku ini, mmg rasa malas je nk bangun pagi2.. lebih2 lg hari minggu.. tp sbb hubby cakap nk bertolak ke Maran dlm kol 10, paksakan diri gak bangun and siapkan apa2 yg patut.. baju nk pakai kenduri pun x iron lg.. tp yg best, hubby dh siap goreng bihun utk sarapan pagi.. love you soo much... dlm kol 10.30 gak kami kuar rumah, pergi Maran lalu jalan lama.. On the way ke Maran, tiba2 hubby kata nk g Temerloh terus nak carik ikan patin.. oklah, setuju ajer sebab ikan patin masak tempoyak best woo.. sanggup tu semata2 nak beli patin sangkar.. ingat nk p umah Aimi, tp bila call dia kata ada kat Jengka lah plak..hmmm, takde rezeki nk jumpa lg.. next time ye Aimi..

Rumah kenduri yg kami pergi ni rumah kawan baik hubby (tp dh arwah)..sbb rapat ngan family arwah ni, kami selalu dijemput kalau ada majlis.. Fateen xsempat berkenalan ngan arwah sbb dia meninggal sebelum kami kahwin..masa kami tiba jemputan pun dh ramai yg sampai... Along ngan Dania tak berapa nak makan sebab sibuk nk main so just kami berdua jer yg makan.. Lepas makan kami masuk rumah n jumpa pengantin, ambil gambar skit lps tu rehat2 kejap.. kami tak kenal pun pengantinnya sebab dia anak angkat keluarga n mualaf (saudara baru)...cantikk... theme utk majlis ni white n purple..

Lepas hubby solat zohor, kami pun balik. hhehee, g Temerlohlah cari ikan patin.. dh dapat,Fateen ingat balik rumah terus..huaaa, x balik gak sbb hubby kata awal lg..ronda bandar Kuantan plak.. g beli donut Big Apple, lps tu bagi Along n Dania main kat padang masjid besar Kuantan sementara tunggu waktu maghrib..lepas hubby siap solat maghrib, kami p dinner kat Sara Thai..yahooooo, balik umahhh....

Huarghhhh...x balik lg, dok pusing2 dlm kereta je.. Dania dh berlayar kepenatan..akhirnya dlm kol 9.30 malam hubby pun kata "Jom Balik"... isk..isk..nikmatnya dengar ayat tu... semalam x terasa sgt penatnya, hari ni..mak oiii...sakit2 badan nie dok dlm kereta berjam2... sebenarnya hubbyku itew merasa segan utk pulang awal2 bersama ngan bini nombor 2 yg baru.... hahahhaaaa... kelakornyaaa... korang agaklah sendiri yea...
**Gambar sok lusalah Fateen letak...ni nk g masak ikan patin dulu...hubby nk balik bukak posa kang takde benda nk makan..hahhaha...

6 comments:

MakSu said...

padat nyer jadual last weekend fateen... mmg penat gilerlah kalau dua hari travel n b'xtvt dgn dua kids kan?? mak fateen balik haji nnt bulan 12 brp hb??

madam CT said...

re:kak..suar tu strechable..size 32 sebenarnya..sorry2 salah info..yg size 30 yg lagi satu..

sorry kak..jap lg ct betulkan..

yong said...

wahhh
masak ikan patin?
masak apa?
gulai tempoyak?
perghhhhh!

farah amoi said...

tu dia ehhh...
p ambik kete baru ker...?
sapai heret semua bini & anak²
hehehhe

Mommy Lil' N said...

sungguh padat dan penat jadual Fateen, anak2 dgn En suami ke sana sini..saya yg membacanya pun terasa penat..hohoho

Azie said...

oit padat betul jadual ko...eh fateen ikan patin tue sedap ker...aku dengar citer org sana kenduri mmg lauk utama ikan patin betoi ka?