Thursday, November 13, 2008

4..More Fun and Activities..

B4 we continue with all the activities in KL and so on.. Ni ada selingan skit..heheh.. actually, on sunday after umi, tokbah and all my ipar duai balik..ada lg activiti Along n Dania..During lunch hour, we have Open House invitation from my xclassmate.. after that, at 4.30 pm we have a birthday party invitation.. It's Nadya's 2nd Birthday Bash (the only anak dara Aunty Olie and Pokdeng)..the party take place at McD Teluk Cempedak..So many guest including their friends from KL came..very happening and fun too..


Nadya's Birthday Bash


So, now let's continue with the activities after we went to Aquaria KLCC...



MAKAN2 @ RUMAH KAK LEHA (COUSIN MAMA)(28/10)

Dah puas berjalan kat Aquaria KLCC, kami terus balik sbb dpt jemputan makan di rumah cousin mama, Kak Leha.. So, as KLCC and Shah Alam is such a long way, we decided to end our activity here..tak sempatlah nk ronda2 KLCC.. xpelah as our objective is just Aquaria.. Kebetulan plak my cousin found out that we are going to Shah Alam, dan2 dia booking us for dinner.. dulu masa mama bujang n keje kat KL, mama pernah dok umah dia yg kat PJ..

Dlm kol 9mlm kami tiba.. Ni kira rumah baru dia sbb dulu dia duduk kat Puchong, selidik punya selidik rupa2nya b4 raya hari tu dia move in.. Masa mula2 sampai tu, we thought we got a wrong house... It’s so hugeee.. Sampai2 disana kami dijamu dgn Spaghetti, pudding strawberry and macaroni bakar... mmg confirm kenyangnya.. but as usual, Along n Dania bukan nk mkn pun..diorang dok sibuk main, disuap pun xmo..xlama lps kami sampai, anak saudara my cousin balik drp jenjalan kat Sunway..They bought back some Jco Donuts.. Waaa, my children mmg addicted to donut lahh.. Along dah minta yg Choc.. Dania pulak boleh kamcing ngan hubby my cousin tu, siap disuap2 lagi tu LOL plak tu anak my cousin yg last lebih kurang jer umurnya ngan Dania.. so, makan borak, makan lagi borak lagi LOL dr dok dlm sambung kat luar plak.. kol 11 lebih gak baru g umah my sister..ingatkan diorang dh tido, ghupanya sempat lg kuar g Tesco..pelik gak, Tesco bukak lagi ke..hehhee , kol 12 baru tutup.. diorg beli persediaan nk masak utk mlm esoknya (nk tau sambung baca sampai habis)...


Along n Dania have so much fun playing with their 3rd cousin..



IKEA & OPEN HOUSE RUMAH CIK (29/10)

As last nite tido lewat, kami pun bangun lewatlah gak...Hari ni just plan nk ronda2 PJ n lepas tu g IKEA yea.. Saja nk jalan2 kat situ, sbb nk cari cermin dinding.. sambil2 tu mama nk tengok if there’s any glass cabinet.. mmg ada pun, sepasang plak ngan cermin yg kitong berkenan.. So, move to the next section.. ni kira confirm nk ambillah nie.. Cermin dh ambil, then bila pi kt tempat cabinet tu.. ukurlah dulu, sekali tak muatlah pulak nk masukkan dlm bonet...waaa, frustnyer mama.. sib baik lepas tu abah pujuk .. ‘nnt balik kuantan kita tempah yea’..so, terubatlah jugak.. lepas nie kalau nk g IKEA kena pinjam van Embah LOL mama masih terbayang2 lg that glass cabinet tau..

Along ngan Dania dpt stool (blue for Along, pink for Dania).. Kalau you all semua nk tau, diorang ni dok perasan stool ngan table yg ada kat depan entrance indoor playground kat IKEA tu.. diorang hanya nak berganjak dr situ after we promise them to buy them something like that (without the knowledge that IKEA have that stool).. sib baik not too expensive, dptlah diorang sorang satu.. table tu kami x beli as kat rumah ada satu meja yg mama tak guna n can give it to them.. itupun meja from IKEA jugak... I think, if they have IKEA in Kuantan, mama n abah leh jadik customer tetap LOL

See how they were attached to the stool..


Habis dh rembat apa yg patut kat situ, kami pun balik rumah as my husband dh promise ngan my sister to help her cook ayam masak merah... jadik chef bidan terjun plak hubbyku ini J nevermind that, abah masak mmg tiptop.. yummy... kelam kabut gak nak masak lps tu nak kemas rumah lg.. tetamu dtg lps maghrib.. so, abah dh jadik org dapur, mama pun startlah kemas n rearrange apa yg patutkan...hehhee, tuan rumah dh sibuk kat dapur.. mama pun dgn bangganya menjadi Eric jap LOL So, semua settle ngam2 time org nk dtg... kira berjaya jugaklah malam tu.. yg kekurangan tu abaikan saja, almaklumlah rumah bujang kann...

During CikNgah's Open House...Along as the entertainer of the nite..hahhaa...


MEGAKIDZ MIDVALLEY (29/10)

Hari ni kami plan nak bawak Along n Dania g Megakidz kat Midvalley..ni gara2 dok teringat ada sekali tu geng2 FP buat gathering kat situlah..tgk cam best utk the kids.. Pagi2 kami bangun dan bersiap untuk keluar, kitorang breakfast kat kedai mamak jer kali ni (tak ingat nama kedai).. dulu masa mama bertunang n PJJ ngan abah kitorang selalu gak breakfast kat situ bila abah dtg jumpa mama..kali ni sbb lambat sgt roti canai sampai, Along pau abahnye tosei LOL Dania pun ikut makan sama..takpelah janji korang kenyang sudah...lps tu g 7-11 jap cari abah punya majalah..teman abah ronda2 tengok kereta, then baru kami bergerak ke Midvalley..

The kids mmg x sabar dh as mama dia dok kabo nk bring them to playground.. sampai jer kat sana, mama lepas jer Along sbb tempat tu tertutup..xyah nk risau sgt dh..lama gak kami dok dlm tu, kira sampai diorang puaslah... as last time abah promise mama nak sponsor shoes, so kami go to jusco to find one for me.. and lucky me, jusco is on sale.. so, dptlah mama sepasang shoes dr abah.. Thanxx a lot hubby... really like the shoes and it’s comfortable too..masa kat Megakidz x banyak gambar sbb malas nak angkut camera yg besar tu, mama just ambil guna camera phone jer.. tu yg kabur..


The kids in Megakids Midvalley...
ps:just ignore the blurs..I'm only use my phone to take picca..


Kalau ikutkan kami plan nk stay one more nite kt shah alam tp dok pk2 xde activity nk buat dh, kami pun decide nk balik Johor je mlm tu..my sis pun mmg plan nk balik malam tu jugak.. Hari sabtu dh kena hantar both my parents ke Senai Airport.. Diorang akan berlepas ke Mekah utk mengerjakan haji.. kira ikut group yg pertama ke sana..

SENAI AIRPORT (1/11)


Hari ni Along n Dania pergi hantar Embah ngan EmbahCik kat Senai Airport.. Diorang akan pergi ke Mekah untuk menunaikan rukun islam yg ke-5.. Alhamdulillah, akhirnya tercapai hajat mereka untuk mengerjakan Haji.. Diorang perlu lapor diri pada pukul 3 petang.. kami sekeluarga bertolak dari rumah around 10am.. So, sampai ngam2 during lunch time..masa tu org dh start nk ramai.. my relatives also came.. Kami dh prepare siap2 mknan utk lunch.. dh mcm berpiknik plak kat luar airport tu LOL Along n Dania sampai2 jer terus pau abah belikan balloon LOL layankan ajelah bang... So, jumpalah diorang ngan makcik sepupu yg still a bb n second cousin diorang (anak2 my cousin).. Just ambil gambar candid jer sbb masing2 malas nk berposing beria..



Some of the shots taken during the picnic outside the airport..

Sekarang ni both my parents dh selamat sampai di Mekah.. they’re doing just fine, ada gak diorang call mama.. On Sunday, lepas siap kemas rumah apa yg patut sbb nk tinggal rumah tu kann, kami pun start our journey home..Monday, abah dah start kerja tempat baru, Along pun kenalah g school (dh seminggu tuang kelas kann).. mama plak, heheheee routine biasa balik dr bercuti or balik kampong... MENDOBI... So, itulah kesudahan percutian kami kali ni.. lepas nie just cerita2 biasa jerlah ...

1 comment:

Azie said...

wah syok jugak yer