Wednesday, November 19, 2008

Our Weekend Activity

Last sunday, we just stay at home..mama pun dh plan nk masak apa for that day.. So, since Along and Dania dah lama tak mandi dlm pool diorang..mama pun decide to let them have the fun.. Hehhee, xcelly abah tgh basuh kereta.. mama just take the opportunity lahh.. bukan apa, bolehlah mama dok buat keje kat dlm umah sementara abah sambil2 tgk diorang ni..
Sambil2 tu mama jenguk gak diorang ni.. snap sana, snap sini.. cukuplah buat koleksi gambar Along n Dania.. seronok sungguh diorang ni.. Along ada minta bawak p mandi sungai lagi, tp skang ni cuaca kurang memberansangkan.. tu yg kami berat sket nak bawak.. mandi dlm pool ni pun jadiklah yea Along.. Nanti cuaca dah stabil kita pi ok :D tgklah siap ngan baju swimming lagi..



Lepas diorang siap main pool, diorang nak main bubbles plak..mama bagikan ajelah.. abah pun masih belum selesai lagi.. iyalah, sampai 2 bijik kereta nak dibasuh..takes time jugak tu... masa bagi main bubbles tu, diorang dok berebut nak yg pistol sbb xyah tiup cuma picit jer.. but of course Along yg kena beralah, sekali sekala Nia bagi gak kat Along... gitulah diorang ni, bila baik semua benda boleh share.. bila time gaduh, eee mama yg tensin sbb riuhnya ya amat..boleh pekak kejap telinga ni..hahhahaa...



Okaylah, untuk pengetahuan korang...inilah menu kami utk hari itu.. nasi putih, paprik ayam, sambal tempoyak berulamkan sayur bendi rebus n lada hijau..sambal ngan ulam tu untuk abah (abah yg dok tumbuk sendiri sambal tu).. rasa tak lengkap abah punya menu kalau takde sambal...tapi yg best nyer abah ni kalau mama takde buat sambal, just cili+belacan+cuka pun jadi... hehhee, bila abah dok picit lada tu mama pun apalagi..tumpang gak lah :P sedapp wooo...cubalah kalau tak caya...


3 comments:

Sue@MamaMaryam said...

amboi meriahnya..mandi pool kt dpn umah pun ok apa.. km je x leh buat camtu..hehehe klu x harus tiap2 mggu maryam berendam..

menu special ek ..nak try arr buat sambal abah d&d..hiks..

Mommy Lil' N said...

seronokny Along & Nia mandi dlm pool..Sekrg ni musim hujan kan..nak bwk Najeeb gi jejalan outdorr pun malas..kalo kuar pun indoor je la-->shopping mallsss best gak...
Sedapnyer tgk sambar belacan dgn ulam tu..yumm..kecuq ayaq liuq

Azie said...

amboi suke yer dia...