Monday, May 25, 2009

Cerita hari ini...

Pagi tadi sempat shopping baju kerja utk hubby kat Parkson.. dapatlah 3 helai.. pergi semata2 nk beli baju n swipe Bonuslink.. Bulan ni kan bulan besday hubby, kalau swipe dpt xtra point.. nnt boleh tukar kpd voucher Parkson lepas tu boleh shoppinggggg.... yeay!! Sebelum balik beli donut Big Apple.. Dania cakap "nk kek" sambil tunjuk pada donut2 tu.. dia pun siap pilih yg mana satu dia nak.. and... of course yg warna pink.. tak ingat apa nama dia...

Selepas tu, terus g amik Along kt tadika.. sempat pun... hehheee, terlebih 2 minit je pun.. kalau lambat sikit dpt elak dr bertembung ngan parent2 lain yg ambil their kids also... Masuk2 Along ngan kawan2nya, dok tayang hadiah yg diorang dpt masa hari sukan yg lepas.. teacher diorang mmg bagi masa school day sbb nk bagi fair pada pelajar yg balik awal..

ps:dh nama sukan kanak2, setiap org dpt.. kalau tak mau ada kes meraung kang...hehehee...



ur's truly

12 comments:

Fariena said...

wah wah sempat lagi shopping tuh..hehehhe

Ayumieza said...

wah rupa-rupanya ada udang sebalik beli hadiah ye hehehe...cantik wallpaper...

MommyDania said...

bijak2. mula beli baju hubby, dpt voucher beli baju diri sendiri pulak!

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

amboi..ni yg dikatakan sambil menyelam minum air... 2 in 1... hahahaha...

Fateen said...

Fariena:hehee..kena sempat gk..kalau tak, payah nk memilih bila bawak abangnya sekali..

Nurul:bukan hadiah pun..sbb awal2 dia dh tau, lps tu beli pakai duit dia gk..hahhaha...

Fatin:heheee, kita kena bijak berbelanja..betul tak..

Aimi:mmg pun..lagipun rasa rugi kalau tak beli bulan ni..antaranya, ada sales, dpt xtra point..yg paling penting ialah baju keje hubbyku ada 5 helai je.. pusing2 yg itu gk dia pakai..ajak beli takmo.. ni dh tinggai seminggu je bulan may.. tu yg hari ni nekad pi sendiri n beli..

E-Marlin said...

amboi, sidania pun dah suka pink-pink ye....bolelah geng dgn ellisa.....ellisa ni peminat kaler pink yang tegar hahaha...

dia pun tukar blogskin juga...hehehe... ala-ala romantik coraknya...

Mimi said...

bagus Fateen...bijak berbelanja..

.: Leen-Awie :. said...

amboi sampai ker donut pun nak yg kaler pink... wooo syok soping yer....

Helmiyani said...

hahahaha... sumer dpt hadiah :D pandai cikgu diaorg ni amik ati budak2..

Anis and Aina's parent said...

beli jangan tak beli...
barang nak pakai takpe beli bebanyak hihi

re : kami nak balik kampung esok, tp tak sure lg nak bermalam kat area mana

Fateen said...

erna:itulah..ini semua gara2 mama dialah dok pakaikan pink dari kecik..hehee... romantik ke?! tuannya x romantik mana punn..

mimi:musim ekonomi/cuaca x menentu ni kena gk bijak berbelanja..

leen:kalau dh hobby shopping, janji dpt shopping walaupun bukan untuk diri sendiri pun dh rasa heaven..

nurul:kenalah pandai amik hati bebudak.. sbb nk tackle parents bebudak sekali tu..

gee:sbb barang nk pakailah rasa bersalah tu tolak jauh2..haahaa.. x singgah kuantan ke?

Jue said...

kalo jue, shopping sesorang mmg tak jd la fateen. sbb mmg dah terbiasa, kalo nk beli apa2 mesti mintak opinion hubby. kalo g sorang...jawab yer mmg tak beli apo laaa

p/s : in fact hadiah bday hubby pon, ajak dia pi beli sekali...tak kesah la tak der surprise pon, janji sama2 puas hati