Thursday, February 19, 2009

:: Tak Sempat ::

Huhuhhuu..kami sebenarnya x sempat langsung nk g nengok UpinIpin tu..Hari sabtu pagi dh g Hospital Sultanah Aminah JB..kira2 sejam dr umah kami..Sesampai kami dihospital mmg dh waktu melawat, my mom baru jer kuar dr operation room (operate buang hempedu).. masih lom sedar lg, so kami just wait jerlah sampai dia sedar..Tak lama lepas my mom sedar (masih mamai lagi) waktu melawat dh abis.. my sis jaga dia sementara waktu melawat belah petang plak..
Aku mmg x amik gambar sbb seganlah wei, keliling tu org sakit takkanlah nk buat sesi bergambar plak kan..my mom pun belum fully concious lagi..So, sementara nk tunggu waktu melawat kol 4.30 ptg kami cari port lah sbb nk g tgk wayang takut xsempat tambah2 plak valentine day kann..
Tanya gee kami nk singgah umah bleh tak2..green light diperolehi tapi gee punya mr hubby outstation kuantan, so hubbyku x dapatlah nk berkenal2an ngan hubby gee..Punyalah excited kami dpt jumpa gee dan anak2..my kids plak dh rambang mata tengok toys yg ada kat umah gee..Comelnyaaa anis n aina, diorang ni mmg good girl n sporting (mmg contralah ngan perangai my kids yg tak reti nk segan2 ngan org).. Gee plak jamu kami ngan karipap n popia.. sedappp, kira kenyanglah kami masa tu.. Along n dania seronok main jer sampaikan xmo balik, dania dapat ole2 dr auntie gee dia ni.. kami jugak yg dtg lenggang kangkung, seganlah plak..Gambar pun tak banyak ambil, nx time kalau kita jumpa lagi bleh posing byk2..
Lps g umah gee, kami g spital semula.. jumpa my mom, still masih dlm keadaan mamai sbb effect bius masih ada lagi..Mlm tu my sis gk yg tunggu sbb aku nk tunggu tp my sis kata kesian kt budak2 tu..kang kelam kabut hubby ku nk handle diorang berdua..
Hari ahad pagi, lps sarapan semua kami g spital lagi tp aku jer yg naik sbb xleh melawat lg masa tu.. Kami nk ke Raub plak, tu yg balik gk pagi ahad.. Kebetulan masa aku jumpa my mom, doc tgh check.. Doc inform leh kuar isnin.. hari tu dh kena start berjalan n everythinglah.. As kami adik beradik nk balik dh, ayahku ler yg take over jaga my mom tu..
Ok ler tu coz cuma satu mlm je ayah kena bermlm kat spital teman my mom.. Bukan apa, ayah pun dh tak sihat sangat..Alhamdulillah, semuanya dh selamat.. My mom pun dh discharge pada hari isnin (aku call nk confirm baliklah)..dh start boleh makan..kira +ve improvement.. Ahad balik raub, isnin balik kuantan.. kira along ponteng school ngan ngaji sehari..
So, UpinIpin kena hold dulu.. Maybe weekend nie, my kids dok bising nk tengok.. Hubby pun dh soh beli tiket..Kalau jadi pergi adalah ku storykan kat sini.. sblm tu bacalah dulu story lain, muahaha..


Gambar2 yg diambil ketika di rumah Gee

Masa berhenti kat R&R Pagoh.. lunch time!!!

9 comments:

mommy said...

fateen, ur mom sakit apa? semoga cepat sembuh.

ChakLam said...

lawatilah www.caklam.blogspot.com

Mimi said...

mak Fateen surgery sakit apa?
Semoga dia cepat sembuh..

Fateen said...

My mom operate buang hempedu..
masa tgk batu yg dok dlm hempedu tu punyalah byk..
membuatkan kita yg sihat ni semakin berfikir samada sihat ke tidak cara pemakanan kita ni..
especially nowadays yg semakin berlambak makanan yg mengandungi bahan kimia..

aimi @ kamalina said...

dah berjumpaan awak dgn gee ya... hari tu ada baca kat blog dia...

fateen...awak kata anak2 awak kontra dgn anak2 gee... hmm...blm tgk my boys.. LAGILA 3kali ganda aktif... tu yg lemah je kalau nak bawak jumpa kwn2.. takut ada yg pening tgk.. :P

Puan Gee said...

hi Fateen... segan la plak Fateen dtg dr jauh dijamu ala kadar aje, seronok jumpa Fateen... next time singgah la lagi tak pyh segan2 yer... Anis tu malu2 kucing lagi...sbb tu well behave aje...

Puan Gee said...

hi Fateen... segan la plak Fateen dtg dr jauh dijamu ala kadar aje, seronok jumpa Fateen... next time singgah la lagi tak pyh segan2 yer... Anis tu malu2 kucing lagi...sbb tu well behave aje...

Mrs. Hasanif said...

fateen, dulu mak aku pun sakit camni.. lepas operate ok la.. don wori okeh..

xpe bila2 free leh tgk upin&ipin tu.. km insya-allah esok kot..

cIk pEnNa said...

sy doakan mum akak sehat walafiat..