Tuesday, February 24, 2009

Puasss...seronoknya kami semua dpt nonton filem Gang..my kids mmg dh pass bab tgk movie ni.. masa scene binatang2 tu mengganas, dania just say 'takut...takut..' aku pun tutuplah mata dia guna tgn tp dlm masa yg sama dia nk tgk gak.. apa2 jealah Nia ni..
Cuma masa ending, scene perpisahan antara oopet ngan gang.. kesedihan itu telah dikongsi bersama oleh my girl... sib baik dia just nangis after the movie abih and suasana dh terang benderang, semua org peliklah plak coz ngapa plak nangis.. aku cakaplah yg dia sedih sbb masa scene tu lg dia dh sedihkan..muahaahha.. tapi yg jenuh akulah sbb Nia minta didukung sepanjang jalan nk g kereta.. my hubby nk dukung dia takmo.. so, dukunglah gak dr terpaksa dengar dia menangis.. dlm kereta aku try tanya nk tgk lg tak movie tu, dan2 dia kata xmo n nangis balik...muahahaaa..

15 comments:

Jue said...

dan gang tgk upin/ipin yerk.....kitorang tak dan tgk pun lg.kids pun tak mintak ngat nak tgk sbb tak baper kenal ngan upin/ipin nih....hihi. asyik bz baking jer on d weekend. time is so limited now.....hardly get real rest lately tauuu....hukhuk

.: Leen-Wawie :. said...

baguih la Dania... menghayati cerita... ehehheee..

E-Marlin said...

amboi, bukan main anak dara wak ye..... siap sedih & menitiskan airmata lagi.....

sedey ke citer dia...almaklumlah....semua org dh tgk, saya gak je yg belum tgk..

Fateen said...

jue - takpelah budak2 tu tak minta tgk..ni kalau dh dok celik mata itu jer yg disebut, rimas gk kann..so, bwak jealah..

leen - terlalu menghayatilah plak..hehhee

erna - sedey tang part nk pisah jer sbb makhluk lagi satu tu lain alam..g lah tgk kalau sempat, best, funny n adventure..

Puan Gee said...

wah... dah lulus along n dania mask panggung, len kali blh bwk lg le deorang... dania bkn main lg menghayati cerita....

re : nak cop blh jugak ... tp kene bg royalti ler ;)

Hi! I'm Grace said...

Hi Fateen, I realized it has been awhile since I last visit here. Everything is new here. :) I like it though.

liwaniel said...

re: ha'ah...wanie ikut pegi pontian jugak...adik fateen kawan baik dengan pengantin kan...

Mrs. Hasanif said...

km pun dah tgk..maryam pun takut masa kuar hantu2 itu.. siap ajak blk..nasib baik leh buat dia leka..hehehe amboi sensitipnya dania..siap leh nangis.. hehehe

E-Marlin said...

Fateen......
Anda kena TAG & dapat Award dari saya......jenguk blog saya yeee..

E-Marlin said...

Lamanya x update...
alang-alang kalau nak update tu kan...
apa kata awak masuk dulu blog saya, amik AWARD & TAG hehehehe.... :P

.: Leen-Wawie :. said...

fateen, ape citer.. bila nak hapdet... tak sabo nk baca citer baru... heheee..

MommyDania said...

fateen, mana menghilang? lama xnmpak update.

MommyDania said...

sue, pe kabo? lama xbaca kisah ek. masing2 dh tinggal dunia FP ke? hehehe..

Fauzan Che Harun said...

alamak gitew ke ending nye...mesti haris tak minat...dia sedih2 ni tak minat..haih...belom tgk lagi citer ni..nanti balik msia baru nak cari cd..if dah kuar..

ct

Jue said...

fateen...g mana ni???lama tak updt ni??? lebey dr sy plak, yg kena penyakit 'buatan org' ni pon dh xtive kembali....

p/s: kerr.....bejangkit penyakit sama gakssss??? hehe, citer laaaa...