Monday, February 23, 2009

:: Emergency Call ::

As u should know, last saturday was movie nite (UpinIpin) for us. Huhuhuu, sad to say, it was cancelled again. Luckily the counter person willing to help us resell the ticket and all (2adults 2kids) the tickets were sold.
Actually, on Friday nite (after my previous post) my hubby called and tell that we need to go to Kajang Hospital. Kak long's (my SIL) son (7 yrs old) were admitted because of car accident. I was so shock heard the news that my tears automatically mengalir. My hubby thought it was a relief coz he only got broken left leg and a bump on his head, no internal injury. The doc said not to worry 'bout the bump as tengkorak (lupa in english apa) still ok. Still need to do the scanning thing.
The incident happen masa my nephew balik from sekolah agama. Tha car, drove by a chinese lady was fast at that time. She should drive slower because kawasan perumahan and many kids yg baru balik sekolah at that time. Okay, the thing was, ini kes yg langgar lari (hit and run). Nasib baik, masa tu ramai yg nampak n his brother yg baru darjah 3 also there. The neighbour yg bought my nephew ni g hospital.
Cuba bayangkan if nobody there, my nephew yg still a little child terbiar kat tepi jalan tu sendiri coz abang dia pun still kids yg tak tau apa2. Confirm u all can imagine kann, rasa2 marah tak? Mestilah marahkan.. Lepas tu pandai plak husband chinese lady tu cari my SIL kat spital to say sorry and make their own version of story. He said that his wife yg bawa my nephew to g klinik n hospital.
But most important thing is, my SIL will bring this matter to court n fight. My SIL said kalau betul his wife yg bawa mungkin boleh dibudi bicarakan lagi. Kalau dh macam gini, dahlah bersalah langgar budak sekolah (masih dlm uniform sekolah) lepas tu g larikan diri. Tak kesahlah nk buat report dulu ke, apa ke patutnya bawaklah p hospital dulu bukan dibiar je budak tu. So, memang patutlah kalau bawak court je. Teach them to be RESPONSIBLE.
FIGHT KAK LONG!! FIGHT!! FIGHT FOR THE JUSTICE!! emosi nie tau... marahhh sangatt...
Selingan:
1. Sometimes, mmg kids pun bersalah dlm hal ini tapi mereka masih belum dapat berfikir dengan sempurna lagi.. Kita sebagai org dewasalah yg sepatutnya lebih bijak berfikir dan bertindak.
2. Hubby dah beli tiket Upin&Ipin yg baru sebagai ganti. Kami akan tengok malam ni. Insyaallah..
3. Bermacam2 dugaan nk bawa Along n Dania g tengok movie ni, hopefully memberikan kepuasan yg lebih bagi kami ^_^

5 comments:

Mimi said...

ohh..x jadi tgk ye? takpelah..da ada emergency tu..D&D kena bersabar ye..moga2 pasni bole tgk lagi..

Jahat tul la dia langgar lari budak kecik..gilo ke? takpe pasni they'll see her in court...this will teach her a lesson..
Semoga ur nephew will have speedy recovery..ameen..

Mrs Noba said...

may your nephew be in good health and takder complications.

aimi @ kamalina said...

ish..seramnya dgr..tu mmg org yg tak responsible... main lari je.. blh lak dia claim yg dia anta pi hsptl ya.. hmmm... fight..jgn tak fight... biar diorang rasa sket...

gud luck for tonite.. harap2 dpt tgk dgn aman la yek...

Nurul said...

salam kak flify,wah dah ada blogger ye hehehe nurul baru je join blogger ni....

E-Marlin said...

Fateen..... siannya anak buah awak tu, kena langgar pastu dibiarkan camtu je..... sapa tak geram kan....
ish, ni yg wat saya seram ni...
makin risau kita kat bebudak....

harap anak buah awak cepat sembuh.