Sunday, February 8, 2009

:: Bebel ::

Huhuuu... tadi idea nk menulis dtg, nie udah kaburrr.. tinggal
otak kosong jer..
BLANK..
yg melatari suasana adalah suara along tgh urut (pijak) abah..
hmmm, rasa2 cam nak tulis ala2 cerpenlah plak... disusuli plak ngan suara
gelak along..
ntah apa yg kelakar pun tak tau, rupa2nya digelitik abah..
Dania plak tgh moody, sbb tadi disuruh kemas semua pensel warna dan buku..
dia tak mahu kerna masih belum puas bermain dg pensel dan buku yg baru
dibeli tadi..
Tadi semasa kami keluar dinner, aku singgah di kedai buku utk belikan
anak2ku buku mewarna kerana hari tu ku cuma beli set mewarna sahaja tanpa buku..
ni yang beli buku untuk mereka.. Buku princess for dania n buku tigger n
pooh for along..
seronok sungguh mereka..
Hishh, bilalah along ni nk tido..esok sekolah, dahlah nk kejut bangun
payah..
Dialog yg selalu digunakan bila dikejut tiur adalah....
Mama : Along.. bangun, skool..
Along : Along penatttt..nk tido...
Mama : Hah! itulah bila mama ngan abah soh tido takmo.. ada jer
alasan...
dan bermulalah sesi ku membebel....huuhhuuu..
Dialog dlm bilik air plak...
Along : Mama, along taknak yg sejuk.. nk yg panas...
Mama : Mana ada yg panas.. guna jer yg sejuk.. kalau berendam dlm pool
boleh plak air sejukk.. ni soh mandi nk yg panaslah...itulah, inilah...
pot pet pot pet..membebel lagi...
huihhh..penatlah wei dok membebel jer.. korang tak penat ke dengar..
boleh dikatakan dari bangun tidur sampailah nk tido semula, mulut ni tak
rentilah...
tapi itulah, dh nama pun budak nk membesar.. kang tak dibebel/dicakap, tak
tau plak...
agaknya kita ni masa kecik pun cenggitu ek..
hehhee, tp rasa2 mesti sampai ke besar pun org tua kita dok bebel kt kita
lg..
cuma, lain versionlah plak kann... ^_^
Oklah, rasa2 cukuplah aku dok bebel kat blog nie plak..
kita sambung lainkali dengan topic baru...

4 comments:

Jue said...

letihkan membebel fateen....jue pun sama ler mcm tuh, penat mulut tau....kalo buleh tanak yer la membebel, tp kalo tak membebel tak jd gak kan....

tang mandi air sejuk, kalo kat umah tu tak der water heater, rase yer tak mandi pg la kot. Kalo rase air sejuk sket jer dh nangis, tension yer......pepg dh mcm2 hal

E-Marlin said...

Perempuan & bebel, umpama irama & lagu, umpama laut & pantai....hehehehe

Saya jarang bersuara, tapi bila dah bersuara, tak sedar ianya menjadi suatu bebelan...(ceh, ayat ku bunyi skema je hahaha)

Mommy Lil' N said...

membebel mmg best..kalo tak membebel rasa tak lengkap idup..hihi..

Mrs. Hasanif said...

bebel tu tanda syg..maryam yg kecil ni pun aku dah start bebel tau..hehehe...