Saturday, February 6, 2010

Little Celebration buat Along

Alhamdulillah, on 30th Jan yang lepas, hari sabtu, Along dah masuk 6 yrs old.. semakin besar, semakin terserlah kematangan seorang abang.. amat menyayangi his only sister walaupun sering mengusik dengan sbb saja nk tgk adiknya menjerit.. semakin ringan tulang.. dh pandai membaca in BM, BI or Iqra'..

Entry ni lambat sikit.. tahun ni Fateen dapat tawaran menyambung GSTT.. bersyukur sangat.. terasa sibuklah sikit jadual harian.. oklah, sambung citer pasal bday along yang br ni.. kami just sambut sekeluarga je.. ikut perancangan nk pergi cari kek for his bday.. but one of my neighbour yang tersangatlah baik hati, menghadiahkan sebiji kek oren yang teramatlah sedappp.. siap letak nama kat atas kek tu.. heheee, so, dah takyah cari kek lagilah.. disebabkan beberapa hari yang lepas Along asyik sebut nk makan sushi je, hubby pun kata nk belanja kami semua mkn kat Sushi King pada sebelah mlmnya..

Sesi potong kek tu pada waktu pagi.. Pesan kat along kalau nk potong kek kena g mandi dulu.. Dania je yg x mandi lg sbb masa tu dia mmg baru bangun tido.. kira my kids bfast cake lah that morning.. lps tu kami xde buat apa pun.. lps maghrib baru kami kuar g ECM, nk p makan kat Sushi King.. buat pengetahuan korang, yang makan just kami 3 beranak je coz my hubby mmg tak gemar ngan Japanese food ni.. THANKS ABAH!! for the treat.. pengorbanan seorang abah buat anaknya.. hehehee.. tp mama dia yg lebih xcited.. buat ubat mama yg diserang sakit kepala sepanjang minggu tu..






and.. tak sangka yang my son dh pandai guna chopstick walaupun masih terkial2 sikit.. sotong tu yang disebut2 nk makan.. order 3 pinggan just utk kanak2 dua orang ni je.. kesian my hubby yang just cuit sikit je.. tp kat umah mmg dh ada nasi, so balik tu dia makan nasi.. this year no present.. kena tunggu mama dapat salary dulu.. Just dapat belikan diorang majalah je.. Majalah Ben10 for Along and majalah Princess for Dania.. diorang minta mainan tp abah dh pesan no toys.. kedai buku dh tutup, yang ada kedai majalah je.. masing2 punyalah seronok dpt majalah tu..

Alhamdulillah, both my kids x memilih sangat.. pesanan mama and abah supaya sentiasa menerima apa yang kami belikan dan bersyukur ada juga kesannya.. hehee, kadang2 pesan tu time lecture diorang bila byk sangat komplen yg disuarakan.. oklah, dh panjang lebar celotehku ini.. sambung lagi kemudian...


ur's truly

1 comment:

♥Azie♥ said...

tahniah fatin...buat along hepy belated besday..lamanya fatin xupdate blog..bz yer..